Multicom Securitys larmsändare Balder

Balder - Slimmad för effektivare och snabbare installationer

När vi utvecklat Balder har vi utöver att ta fram en larmsändare särskilt anpassad för små och medelstora anläggningar, också haft dig som säljer och installerar larm i fokus. Målsättningen har varit en larmsändare som är snabb och enkel att installera och som möter just de tekniska och funktionella kriterier som dessa kunder har, varken mer eller mindre, för att inte behöva betala för prestanda som inte kommer att användas.

Ny teknik med attraktivt pris

Utan att tumma på säkerheten har vi anpassat larmsändarens kapacitet och prestanda för att hålla nere kostnaden. Rekommenderat försäljningspris för Balder är endast 2995.- vilket betyder marknadens mest prisvärda larmsändare med dubbla vägar, både fast IP och 3G för säker larmöverföring.

Enkel montering

Larmsändarkortets smidiga mått och montageplatta gör det enkelt och problemfritt att montera i befintlig centralapparat. På så vis går det att installera en Balder utan varken mycket tid eller många verktyg. Balder finns även tillgänglig med kapsling för separat montage.

Ännu enklare driftsättning

Tydliga dioder indikerar kontakt, signalstyrka, aktiva ingångar och kommunikationsvägar, vilket gör det enkelt att läsa av larmsändarens och larmöverföringstjänstens status på plats som gör driftsättningen snabb och okomplicerad.

Låg energiförbrukning trots dubbla kommunikationsvägar och 3G

Balder har dubbla kommunikationsvägar, fast internet och 3G/GPRS. Generellt sett är detta funktioner som drar mycket ström, men våra utvecklare har optimerat Balder till en låg strömförbrukning för att passa majoriteten av centralapparaterna på marknaden. Med stöd för klartextfunktion (SIA-3) för uppringare från centralapparaten finns inget behov av telefonledning som helt ersätts av larmsändaren.

Snabb driftsättning

Balder levereras förkonfigurerad med tjänst för larmklass 1- respektive klass 2-anläggningar, vilket gör att larmsändaren kan vara i drift så gott som direkt efter färdigställd installation. Det går även att köpa Balder separat för konfigurering i efterhand för någon av våra tjänster inom klass 1 och 2 samt för brandlarm.

Copyright 2016 AddSecure
Multicom Security AB, en del av AddSecure Group| Telefonvägen 30, 126 26 Hägersten | Tel: 08 685 15 00 | Kundsupport: 020 32 20 00 | info@addsecure.se